Bra att veta om Cocker spaniel


På SKK finns en sammanfattande text på sidan köpahund.se

http://www.skk.se/kopahund/hundraser-valpkullar/cocker-spaniel/


Intressanta länkar/texter gällande hälsorelaterade frågor för Cocker spaniel finns att läsa  på Svenska kennelklubbens hemsida


HD: (Höftledsdysplasi) Läs gärna mer i SKKs Information om röntgenkontroll av leder


Optigen: Är hunden testad Optigen A innebär det att den aldrig kan få den obotliga ögonsjukdomen prcd-PRA. Hunden kan inte lämna sjukdomen vidare till sina valpar. Parar man två hundar som båda är Optigen A, blir även deras avkommor Optigen A, sk. hereditärt fri.


Ögonlysning: är en undersökning av hundens ögon för att hitta tecken på ärftlig ögonsjukdom

 

Cocker spaniel som hundras

De flesta hundägare har valt sin/sina hundraser med noga eftertanke. Kanske har man ett speciellt syfte med sin hund; jakthund, brukshund, trogen träningskompis i skidspåret eller en hund enbart för sällskap.


För oss är valet av att äga en Cocker spaniel självklart då vi önskade oss en aktiv liten hund.  Cockern är en liten, robust och godmodig hund. Den har ett stort intresse för att aktivera sig tillsammans med sina ägare. Cockern har ett mycket vänligt sinnelag och är stabil i sin mentalitet.


Cockern är en jakthund som ska arbeta framför sin förare med att stöta upp fågel till jägaren.


Vilken Cocker spaniel passar er? Besök, prata med flera olika uppfödare - bilda er en egen uppfattning om vilken Cocker  som passar bäst i er familj.

Kennel Northline - www.northline.nu - Labrador retriever * Strävhårig tax* Cocker spaniel