OM OSS

 Vi som har kennel Northline är Maria och Magnus Hellström.


Vi bor  tillsammans med våra flickor Alice och Ellie   i en  by några mil söder om Örnsköldsvik. Hundar har alltid haft en central roll i våra liv. Hamilton stövare och stävhårig fox terrier är två raser vi tidigare haft.


På vår gård finns även hästen Berta (halvblod) och hennes kompis Tiffy som är en shetlandsponny.


Alla våra hundar bor inne i vårt hus tillsammans med oss. Vi har en stor tomt med tillhörande mark där vi kan träna hundarna.


När vi har valpkullar, bor valparna de första veckorna i sin valplåda i vårt sovrum. När de blivit ca fyra veckor gamla får de flytta ut i en större valphage.


Vi arrangerar kurser för våra valpköpare. Jagar tillsammans med våra hundar när tillfälle ges. Maria har ett stort exteriört/kynologiskt intresse och arbetar som ringsekreterare så ofta tillfälle ges.

Labradoren är en apporterande hund med ett vänligt temperament. En ras med alla de kvalitéer och användningsområden som labradoren uppvisar är det inte många andra raser kan konkurrera med.


En labrador är en vänlig följeslagare på jakten eller eftersöket, en utmärkt familjehund som behöver aktivering och motion.


Två av våra hundar används vid eftersök på trafikskadat vilt. Spårning och eftersök är ett stort intresse och en träning man hela tiden måste underhålla för att hålla hundarna i bra form.


Vi har förutom labrador även finsk stövare och  strävhårig tax normalstor.


Vi värdesätter att ha bra kontakt med våra valpköpare och arrangerar träningsträffar året om.


Välkommen att ta del av vår hemsida!

Uppfödare av jaktlabrador och

strävhårig tax

Kennel Northline - www.northline.nu - Labrador retriever * Strävhårig tax* Cocker spaniel